Ildikó finomságai

Sütik és más finomságok

4 mennyei, krémes palacsinta

Az alaprecept

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • 0,5 bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj

Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

Túrós-bogyós töltelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 marék ribizli, málna vagy áfonya

A tejfölt keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá az áttört túrót, a citromhéjat és a pudingport. Keverd bele a gyümölcsöt, melyből bármilyet használhatsz, de vigyázz arra, hogy ne áztassák el a krémet.

Gundel-palacsinta

A töltelékhez:

  • 60 g őrölt dió
  • 60 g durvára darált dió
  • 1/3 csésze tejszín
  • 2 evőkanál rum
  • 50 g kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A szószhoz:

  • 50 g étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál rum

A tejszínt forrald össze a cukorral, majd keverd bele a többi hozzávalót, és további három percig forrald.
A csokoládészószhoz vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét a tejjel együtt. Levéve a gőzről habverővel keverd bele a tojássárgákat, majd a többi hozzávalót. Tedd vissza a gőzre, és néhány perc alatt főzd össze.
A Gundel-palacsintát általában legyező alakra hajtva tálalják, nyakon öntve a csokoládészósszal.

Részeges, epres töltelék

Hozzávalók:

  • 500 g eper
  • 4 evőkanál akácméz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 lime leve
  • 3 cl Limoncello likőr

Egy serpenyőbe csurgasd bele a mézet, majd add hozzá a cukrot, és forrald 3-4 percig. Facsard hozzá a lime levét, és forrald tovább. Add hozzá a negyedekbe vágott epret, és nagy lángon főzd pár percig, folyamatos kevergetés mellett. Öntsd hozzá a Limoncellót, és még két percig hagyd a tűzön.


Sütőtökkrém

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 5 dkg méz
  • 5 dl 100%-os narancslé
  • 2 cm-es gyömbér

A sütőtök húsát kockázd fel, és zsiradék nélkül futtasd meg egy serpenyőben. A narancslevet forrald fel a mézzel és a gyömbérrel. Kevergetve főzd szirupossá. A sült tököt turmixold le pár evőkanál sziruppal. Ezt töltsd a palacsintákba, és a maradék sziruppal locsold meg.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 17
Heti: 4
Havi: 66
Össz.: 159 116

Látogatottság növelés
Oldal: Palacsinták
Ildikó finomságai - © 2008 - 2024 - ildifincsi.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »