Hozzávalók: 2 személyre: 2 kivi kevés almalé 2 dl áfonyanektár jégkocka 1 kezeletlen citrom a diszitéshez izlés szerint Elkészítés: Meghámozzuk a kiviket, hideg vizzel leöblitjük,és az almalével jól összeturmixoljuk. A jégkockákat két pohárba osztjuk. Elöször a kivipürét öntjük bele, majd óvatosan hozzáöntjük az áfonyanektárt,úgy hogy 2 réteget kapjunk.Szívószállal kináljuk.Ízlés
szerint 1 szelet citrommal diszitjük.(a citromot
alaposan mossuk
meg!!) Elkészítési idő: 10 perc
|
Hozzávalók 2 pohárhoz:
- fél mangó, apróra vágva
- 5 dl kalciummal gazdagított szójatej
- 1 narancs leve
|
Elkészítés: 2 pohárhoz fél mangót meghámozunk, apróra
vágunk. Fél l
kalciummal gazdagított szójatejjel és 1 narancs
levével turmixoljuk. 1 pohár: 290 kcal, 7 g zsír, 11 g fehérje
|
|
Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye,
1 dl víz,
1 kiskanál méz (vagy egy csepp édesítő -
de el is hagyható), citromlé.
A dinnyéből karalábévájóval kivágunk
néhány gömböt, meglocsoljuk citromlével, egy kis mézzel és betesszük a hűtőbe egy kicsit. A
maradék dinnyét a vízzel összeturmixoljuk, majd a dinnyegolyókat pohárba tesszük, erre öntjük a turmixot. Pár csepp rumaromával bolondíthatjuk.
|
|
Hozzávalók: 4 pohár joghurt 1 dl tejszín 1 teáskanál rum 2 evőkanál instant kávé 1 evőkanál porcukor 1 evőkanál méz őrölt fahéj Elkészítés: A poharakat és a hozzávalókat hűtőszekrényben
előre lehűtjük. Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a tejszínnel,
és mixerbe
tesszük. Hozzáadjuk a rumot, instant kávét, cukrot, mézet, csipet
őrölt fahéjat és
az egészet habosra turmixoljuk, majd még 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A habos mokka turmixot négyfelé elosztjuk az
előhűtött poharakba,
és
csipet fahéjjal megszórva azonnal kínáljuk.
|
Hozzávalók 4 pohárhoz:
2 dl tej 20 dkg eper 4 gombóc eperfagylalt kb. 4 dl szénsavas eperszörp Az epret szeletekre vágjuk. A tejjel pépesre
turmixoljuk, és
hosszú
poharakba töltjük. Mindegyik pohárba egy-egy
gombóc
eperfagylaltot
teszünk, és lassan felöntjük az eperízű szódával.
Azonnal
fogyasztjuk.
|
Zsírszegény, magas rosttartalmú ital a nap bármely szakára. A különböző bogyós gyümölcsök kiemelkedő
C-vitamin tartalma
erősíti a szervezet védekezőképességét, a rostok
pedig egész
napra teltségérzetet biztosítanak. Hozzávalók egy adaghoz: 5 dkg földieper 5 dkg áfonya 5 dkg málna 2 evőkanál tofukrém 2 evőkanál vörösáfonyalé 1 evőkanál búzacsíra 1 teáskanál cukor (legjobb, ha barna) Pár csepp vaníliakivonat vagy késhegynyi
Bourbon-por Ha fagyasztott gyümölcsöket használ, engedje fel
őket (esetleg pár másodpercig melegítse
mikrohullámú sütőben). Először az áfonyát
és a
málnát tegye a turmix kelyhébe a tofukrémmel
együtt, majd mixelje 10-15 másodpercig. Adja
hozzá a földiepret, és keverje tíz
másodpercig. Tegye
a kehelybe a többi hozzávalót is. Ízesítse kevés barnacukorral, pár
csepp vaníliaromával vagy késhegynyi Bourbon-porral (őrölt vanília)
. Fél
perc alatt keverje simára. Azonnal fogyasztható! Az elkészítéshez szükséges idő: 10 perc Egy adag tápanyagtartalma: 605 kJ / 145 kcal, 4,3 g fehérje,
1,8 g zsír,
26 g szénhidrát, 8,3 g rost, 1,6 mg vas, 60 mg
kalcium, 6 mg
nátrium.
|
Felpörgeti napját! Az avokadóban lévő értékes olajok és a folsav a B-vitaminnal együtt a sejtek megújítója.
A banánban található A-vitamin
a bőr, a látás, valamint a szem egészségén
őrködik. Hozzávalók egy adaghoz: 0,5 dl zsírszegény tej 0,5 dl rostos őszibaracklé 5 dkg mangó 0,5 darab banán 3 dkg avokadó 1 kávéskanál méz Az avokadót darabolja fel, majd villával nyomkodja szét.
A tejjel
együtt tegye a turmixgépbe, majd darabolja bele a mangót
és a
banánt
is. Ízesítse kevés mézzel, és magas fokozaton
keverje fél
percig.
Öntse hozzá az őszibaracklevet is, és keverje
ismét 10-15
másodpercig. Az elkészítéshez szükséges idő: 5 perc Egy adag tápanyagtartalma: 906 kJ / 217 kcal,
3,2 g fehérje,
5,5 g zsír, 38,2 g szénhidrát, 3,4 g rost, 0,7 mg
vas, 118 mg
kalcium, 41 mg nátrium.
|
Hozzávalók: 1 alma, 5 dl tej, 2 ek. méz, vanilliaaroma és fahéj Elkészítés: Az almát kockákra darabolom és egy kevés tejjel összeturmixolom,
majd hozzáadom a többi hozzávalókat is és
habosra
turmixolom.
Azonnal fogyasztható. ( Ha az almát is és a tejet is
a hűtőből veszed
ki még finomabb, ja és aki meg akarja bolondítani
az
nyugodtan
tegyen hozzá egy kis banánt is:-))
|
Hozzávalók:
· 1 db citrom
· 2,5 dl kombucha
· 1 dl vaníliás-szójatej
· 2 evőkanál zabkása
· 1 szelet ananász
|
Elkészítés: Nyomjuk ki egy citrom levét. Turmixoljuk össze
2,5 dl kombuchaval és decinyi vaníliás-szójatejjel
és 2 evőkanálnyi zabkásával. Együnk hozzá egy karika (lehetőleg friss)
ananászt.
|
|
Hozzávalók 1 pohárhoz:
· 10 dkg eper
· 1 evőkanál citromlé
· 1 evőkanál méz
· 1 dl behűtött tej
· 1/2 dl behűtött tejszín
· 1 kisebb kivi
|
Elkészítés: Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a
többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és
a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán
keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük.
A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk
belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá.
|
|
|