Ildikó finomságai

Sütik és más finomságok


C-vitamin bomba

 

 

Hozzávalók:
2 személyre:

2 kivi
kevés almalé
2 dl áfonyanektár
jégkocka
1 kezeletlen citrom a diszitéshez izlés szerint

Elkészítés:
Meghámozzuk a kiviket, hideg vizzel leöblitjük,és az almalével jól összeturmixoljuk.
A jégkockákat két pohárba osztjuk.
Elöször a kivipürét öntjük bele, majd óvatosan hozzáöntjük az áfonyanektárt,úgy hogy 2 réteget kapjunk.Szívószállal kináljuk.Ízlés

szerint 1 szelet citrommal diszitjük.(a citromot

alaposan mossuk

meg!!)

Elkészítési idő: 10 perc

Mangó-kókusz

turmix

 

 

Hozzávalók 2 pohárhoz:

- fél mangó, apróra vágva

- 5 dl kalciummal gazdagított szójatej

- 1 narancs leve

Elkészítés:
2 pohárhoz fél mangót meghámozunk, apróra

vágunk. Fél l

kalciummal gazdagított szójatejjel és 1 narancs

levével turmixoljuk.
1 pohár: 290 kcal, 7 g zsír, 11 g fehérje

Dinnyekoktél

 

 

 

Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye,

1 dl víz,

1 kiskanál méz (vagy egy csepp édesítő -

de el is hagyható), citromlé.

A dinnyéből karalábévájóval kivágunk

néhány gömböt, meglocsoljuk citromlével, egy kis mézzel és betesszük a hűtőbe egy kicsit. A

maradék dinnyét a vízzel összeturmixoljuk, majd a dinnyegolyókat pohárba tesszük, erre öntjük a turmixot. Pár csepp rumaromával bolondíthatjuk.

Mokka turmix

 

 

Hozzávalók:
4 pohár joghurt
1 dl tejszín
1 teáskanál rum
2 evőkanál instant kávé
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál méz
őrölt fahéj

Elkészítés:
A poharakat és a hozzávalókat hűtőszekrényben

előre lehűtjük.
Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a tejszínnel,

és mixerbe

tesszük. Hozzáadjuk a rumot, instant kávét, cukrot, mézet, csipet

őrölt fahéjat és

az egészet habosra turmixoljuk, majd még 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A habos mokka turmixot négyfelé elosztjuk az

előhűtött poharakba,

és

csipet fahéjjal megszórva azonnal kínáljuk.

Eperszóda

 

 

Hozzávalók 4 pohárhoz:


2 dl tej
20 dkg eper
4 gombóc eperfagylalt
kb. 4 dl szénsavas eperszörp
Az epret szeletekre vágjuk. A tejjel pépesre

turmixoljuk, és

hosszú

poharakba töltjük. Mindegyik pohárba egy-egy

gombóc

eperfagylaltot

teszünk, és lassan felöntjük az eperízű szódával.

Azonnal

fogyasztjuk.

"Erdőmester"

 

 

Zsírszegény, magas rosttartalmú ital a nap bármely szakára.
A különböző bogyós gyümölcsök kiemelkedő

C-vitamin tartalma

erősíti a szervezet védekezőképességét, a rostok

pedig egész

napra teltségérzetet biztosítanak.

Hozzávalók egy adaghoz:
5 dkg földieper
5 dkg áfonya
5 dkg málna
2 evőkanál tofukrém
2 evőkanál vörösáfonyalé
1 evőkanál búzacsíra
1 teáskanál cukor (legjobb, ha barna)
Pár csepp vaníliakivonat vagy késhegynyi

Bourbon-por

Ha fagyasztott gyümölcsöket használ, engedje fel

őket (esetleg pár másodpercig melegítse

mikrohullámú sütőben). Először az áfonyát

és a

málnát tegye a turmix kelyhébe a tofukrémmel

együtt, majd mixelje 10-15 másodpercig. Adja

hozzá a földiepret, és keverje tíz

másodpercig. Tegye

a kehelybe a többi hozzávalót is. Ízesítse kevés barnacukorral, pár

csepp vaníliaromával vagy késhegynyi Bourbon-porral (őrölt vanília)

. Fél

perc alatt keverje simára. Azonnal fogyasztható!

Az elkészítéshez szükséges idő: 10 perc

Egy adag tápanyagtartalma: 605 kJ / 145 kcal, 4,3 g fehérje,

1,8 g zsír,

26 g szénhidrát, 8,3 g rost, 1,6 mg vas, 60 mg

kalcium, 6 mg

nátrium.

"Trópusok titka"

 

 

Felpörgeti napját!
Az avokadóban lévő értékes olajok és a folsav a B-vitaminnal együtt a sejtek megújítója.

A banánban található A-vitamin

a bőr, a látás, valamint a szem egészségén

őrködik.

Hozzávalók egy adaghoz:
0,5 dl zsírszegény tej
0,5 dl rostos őszibaracklé
5 dkg mangó
0,5 darab banán
3 dkg avokadó
1 kávéskanál méz

Az avokadót darabolja fel, majd villával nyomkodja szét.

A tejjel

együtt tegye a turmixgépbe, majd darabolja bele a mangót

és a

banánt

is. Ízesítse kevés mézzel, és magas fokozaton

keverje fél

percig.

Öntse hozzá az őszibaracklevet is, és keverje

ismét 10-15

másodpercig.

Az elkészítéshez szükséges idő: 5 perc

Egy adag tápanyagtartalma: 906 kJ / 217 kcal,

3,2 g fehérje,

5,5 g zsír, 38,2 g szénhidrát, 3,4 g rost, 0,7 mg

vas, 118 mg

kalcium, 41 mg nátrium.

Almás Álom

 

 

Hozzávalók:
1 alma,
5 dl tej,
2 ek. méz,
vanilliaaroma és
fahéj

Elkészítés:
Az almát kockákra darabolom és egy kevés tejjel összeturmixolom,

majd hozzáadom a többi hozzávalókat is és

habosra

turmixolom.

Azonnal fogyasztható. ( Ha az almát is és a tejet is

a hűtőből veszed

ki még finomabb, ja és aki meg akarja bolondítani

az

nyugodtan

tegyen hozzá egy kis banánt is:-))

Kombucha-turmix

 

 

Hozzávalók:

·  1 db citrom

·  2,5 dl kombucha

·  1 dl vaníliás-szójatej

·  2 evőkanál zabkása

·  1 szelet ananász

Elkészítés:
Nyomjuk ki egy citrom levét. Turmixoljuk össze

2,5 dl kombuchaval és decinyi vaníliás-szójatejjel

és 2 evőkanálnyi zabkásával. Együnk hozzá egy karika (lehetőleg friss)

ananászt.

Tejes-habos turmix

 

 

Hozzávalók 1 pohárhoz:

·  10 dkg eper

·  1 evőkanál citromlé

·  1 evőkanál méz

·  1 dl behűtött tej

·  1/2 dl behűtött tejszín

·  1 kisebb kivi

Elkészítés:
Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a

többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és

a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán

keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük.

A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk

belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá.

Bogyós frappé

 

 

Hozzávalók 4 pohárhoz:

·  50 dkg piros bogyós gyümölcs (ribizli, eper, málna, áfonya, stb.) lehet

·  mélyhűtött is

·  10 evőkanál narancslé

·  6 dl tej

·  5 evőkanál édesítőpor

Elkészítés:
Előkészítés: A piros bogyós gyümölcsöket megmossuk

,

lecsepegtetjük, és megtisztítjuk.

Elkészítés: A gyümölcsöket mixerben pépesre törjük,

és átszűrjük

egy szitán. Hozzákeverjük a narancslevet, a tejet,

és

az

édesítőporral édesítjük. Poharakba öntjük, és

kínáljuk.

Erdei turmix

 

 

Hozzávalók:

4 személyre:
300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g

szeder,
200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz,
50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi

cseresznye préselt

leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és

Avitamain tartalma. Jelentős mennyiségben

tartalmaz

Cvitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermő gyümölcs.

 

Elkészítés:

 

A Gyümölcsökből tegyünk félre a diszítéshez, a

többit

turmixoljuk össze, és keverjük el a

gyümölcslevekkel, az acerolalével és a mézzel.

( kevés jeget is tehetünk a turmixgépbe) Jól összekeverjük majd hosszú poharakba

töltjük és a gyümölccsel díszítjük.

Menta turmix

 

 

Hozzávalók:

4 friss mentalevél
1/4 teáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
2 dl natúr joghurt
1,5 hidegvíz
jég a szervírozáshoz

Tegyük a mentát, a sót, a cukrot és a joghurtot turmixgépbe. Addig mixeljük, amíg jól össze nem keveredik, aztán adjuk

hozzá a vizet, majd turmixoljuk habzásig.

Jéggel teli poharakba öntve kínáljuk.

A mentalevelek helyettesíthetők mangó, papaya

vagy dinnye szelettel, így kapva mindig változatos frissítőt.

Banános tejturmix

 

 

Hozzávalók:

6 deci tej
4 kis banán
1 evőkanál méz
6 evőkanál tört jég
késhegynyi szerecsendió

A banánt a mézzel és a tejjel turmixold.
A turmixot öntsd jéggel bélelt poharakba,
szórd meg szerecsendióval és tálald.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 4
Össz.: 161 345

Látogatottság növelés
Oldal: Turmixok
Ildikó finomságai - © 2008 - 2024 - ildifincsi.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat