Ildikó finomságai

Sütik és más finomságok

Sajtos csiga

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Sajtos csiga
  • Töltelék

    20 dkg sajt
    20 dkg vaj vagy sütőmargarin

  • Tészta

    2 tojássárgája
    1 pohár (175 g) tejföl
    1 evőkanál só
    1 cs. sütőpor
    25 dkg margarin
    50 dkg liszt

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 cipót formálunk belőle. A vajat vagy sütőmargarint a sajttal habosra keverjük. A tésztát elnyújtjuk és rákenjük a sajtos tölteléket, feltekerjük, mindet külön-külön. Az így kapott rudakat egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt vékony szeletekre vágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.


Sajtos hajtovány

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:220 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Sajtos hajtovány
  • 50 dkg liszt
    3 dl langyos tej
    2,5 dkg élesztő
    5 evőkanál étolaj
    1 csapott ek cukor
    2 kiskanál só

  • Töltelék

    25 dkg kemény, reszelhető sajt
    5 dkg puha, könnyen kenhető vaj vagy sütőmargarin

  • Tetejére

    egy felvert tojás
    darabos só
    mák, vagy köménymag, szezámmag, napraforgómag, tökmag
    reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglalapot nyújtunk. A kinyújtott tésztát nagyon vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegített, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Pizzás muffin

Pizzás muffin

Hozzávalók (18 db-hoz)
"Száraz" adalékok:
*  2,5 bögre (7,5 dl) liszt
*  2 teáskanál sütőpor
*  1 teáskanál só
*  1 / 2 teáskanál pizza fűszerkeverék és oregánó
*  csipet cayenne bors
*  csipetnyi szárított bazsalikom
*  5 deka sajt

* 5 deka gomba
* 1-2 vöröshagyma
* 10 deka húsféleség (sonka, kolbász, szalámi, sülthús, pörkölt, stb)
- 1 / 2 teáskanál fűszerpaprika, vegeta

"Nedves" adalékok:
* 1 bögre (3 dl) tej
*  2 tojás
*  1 / 2 bögre (1,5 dl) vaj

* néhány evőkanál ketchup
* olivaolaj

Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fűszereket.
A sajtot vágjuk apró kockákra, adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverjük össze újra.

Szeleteljük fel a gombát, vágjuk kockákra a hagymát és csíkokra a húsokat.

A hagymát pároljuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a gombát és a  végén a húsokat és kevergetve pirítsuk át kissé.
Hűtsük le, és keverjük bele a lisztet a fűszerekkel.

Keverjük el a tojásokat, tegyük hozzá a felolvasztott vajat és alapos elkeverés után öntsük hozzá a tejet.

A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a nedves elegyet és alaposan forgassuk át, hogy ne legyen csomós.

A muffin tepsibe tegyük be sorra a papírokat.
Öntsünk egy kanálnyi tésztát az aljára és nyomjunk  rá a tubusból egy kevés ketchupot.
Végül tegyünk rá annyi tésztamasszát, hogy a karimától fél centire legyen.

Minden muffint szórjunk meg reszelt sajttal és egy csipet oregánóval.
Tegyük a 200 ° C-ra előmelegített sütőbe.
Süssük 25-30 percig , amíg a tetején a sajt icipicit pirulni kezd. Arra azonban vigyázzunk, hogy meg ne süljön túlságosan a sajt, mert keserűvé válik.

Finom krumplis pogácsa

Hozzávalók

  • elkészítés:40 - 45 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:15 perc
Finom krumplis pogácsa
  • 1 dkg élesztő
    2 ek langyos tej
    30 dkg liszt
    10 dkg zsír vagy sütőmargarin
    1 tojás
    20 dkg főtt krumpli
    tojás a kenéshez
    sütőpapír a tepsibe

Elkészítés

A morzsolt élesztőt leöntjük a langyos tejjel és felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy sütőmargarinnal, majd hozzáadjuk az élesztőt, tojást, áttört krumplit. Jól összedolgozzuk és langyos helyen fél órát kelesztjük. Közepes pogácsaszaggató magasságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, tepsibe ültetjük őket, tojással lekenjük, és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.


Gombás rácsos

Hozzávalók

  • elkészítés:90 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:30 perc
Gombás rácsos
  • tészta

    35 dkg finomliszt
    1 púpozott kiskanál sütőpor
    fél kiskanál só
    17 dkg Rama sütőmargarin
    1 tojás
    1-2 evőkanál tejföl

  • töltelék

    25 dkg húsos füstölt szalonna
    2 vöröshagyma
    50 dkg csiperkegomba
    1 csokor petrezselyem
    1 mokkáskanál oregano
    kb.1 csapott kiskanál só
    1 mokkáskanál őrölt fekete bors
    1 zöldpaprika
    3 zsemle
    3 tojás

  • nyújtáshoz

    finomliszt

  • tepsi kikenéshez

    2 dkg Rama sütőmargarin

  • a tetejére

    10-12 dkg reszelt sajt

Elkészítés

1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a margarint elmorzsoljuk benne. A tojással és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle (nagyjából 60-40% arányban), és letakarva hűtőszekrénybe tesszük, amíg a tölteléke elkészül.


2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy széles serpenyőben vagy lábasban a zsírját kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adva megfonnyasztjuk. Ha a szalonna nem engedett volna elegendő zsírt, akkor 1-2 evőkanál olajat is öntsünk rá. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymára dobjuk, 6-7 perc alatt megpirítjuk. A finomra aprított petrezselyemmel és egy kevés oreganoval fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, végül belekeverjük az apró kockákra vágott paprikát is. A tűzről lehúzzuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a gombához adjuk. A tojásokat egy kis tálban fölverjük, egy keveset (kb. fél tojásnyit) félreteszünk belőle a tészta lekenéséhez, a többit a gombás masszába dolgozzuk.


3. A nagyobbik tésztacipót enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A gombás masszát egyenletesen rásimítjuk.


4. A kisebb tésztát is kinyújtjuk, kisujjnyi széles csíkokat vágunk belőle és a gomba tetejét berácsozzuk vele. A tésztát a félretett felvert tojással lekenjük, a rácsok között pedig reszelt sajtot szórunk a gombára.


5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, melegen tálaljuk.


JÓ TANÁCS: Ahogy a képen is látható, nemcsak nagy, hanem kis kosárformákban is megsüthetjük.


Pizzás csigák

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Pizzás csigák
  • sonka
    pizzakrém
    5 dkg élesztő
    1 dl tej
    1 csipet só
    2 ek cukor
    1 dl étolaj
    1 doboz kefír
    2 tojás
    70 dkg liszt
    sajt

Elkészítés

1 dl tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, 2 egész tojást, egy doboz kefírt, 1 dl étolajat összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, és egy óráig kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban. Egy kis cipót kiveszünk, kézzel megfelezünk és kinyújtjuk mindkettőt azonos méretre. Az egyik lapot megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apróra vágott sonkát. A megkent lapot befedjük a másikkal és 12 cikkre vágjuk, majd feltekerjük a szélétől kezdve. Megkenjük tojással és rászórunk reszelt sajtot.

Sajtos csavart

Hozzávalók

  • elkészítés:50 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:220 ℃
  • sütési idő:11-12 perc
Sajtos csavart
  • A tésztához

    3 dl finomliszt
    4 dl reszelt sajt
    1 mokkás k só
    0,5 dl hideg víz
    20 dkg Rama Sütőmargarin

  • A nyújtáshoz

    liszt

  • A lekenéshez

    1 tojás

Elkészítés

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A sajtot beleszórjuk, megsózzuk, majd a hideg vízzel összegyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 1 órán át pihentetjük.
2. Ezután enyhén lisztezett gyúrólapon 3-4 mm vastagságú, 40 cm hosszú táglalappá nyújtjuk. Lisztbe márott derelyevágóval (esetleg késsel) a tésztából hosszában tíz, egyenként ujjnyi szélességű csíkot szabunk, amit azután 5 cm-es darabokra felvágunk.
3. Az így kapott kis lapokat a közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsire takjuk. A tetejüket felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal (220 °C, légkeveréses sütőben 200 °C) 11-12 percig sütjük.

Sajtos krémes

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Sajtos krémes
  • 40 dkg liszt
    20 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin

    1 kis pohár tejföl

  • A töltelékhez

    tejföl

    2 tojássárgája
    2 ek. liszt
    1,5 dl tej
    10 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
    10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben pihentetjük, (akár előző nap is elkészíthetjük). Másnap 1/2 centi vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat megkenjük felvert tojással, és megsütjük. Ha kihűltek, a következő krémmel töltjük meg: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat v. margarint vagy sütőmargarint, a reszelt sajtot, kevés sót, és annyi tejfölt, hogy ne legyen lágy a krém. Két korong közé kenjük a krémet úgy, hogy a széleire is jusson, majd egyenként reszelt sajtba forgatjuk a korongokat. A reszelt sajtot a felhasználásig hűtőben célszerű tartani.


Tejfölös-sajtos rudak

Hozzávalók

  • elkészítés:50 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:165 ℃
  • sütési idő:20 perc
Tejfölös-sajtos rudak
  • A tetejére

    15 dkg reszelt sajt

  • A nyújtáshoz

    finomliszt

  • A tésztához

    2 tojás
    2 dl tejföl
    fél kiskanál jóféle pirospaprika
    fél kiskanál őrölt fekete bors
    1,5 kiskanál só
    60 dkg finomliszt
    0,5 dl tej
    2 dkg élesztő
    25 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés

1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson.

2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelye-vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.


Nem kell más hozzá, csak némi pesto, meg egy csomag leveles tészta.

Leveles tészta leteker vagy vékonyra kinyújt, pestoval megken, félbehajt (így a pesto belülre, középre kerül), derelyevágóval, vagy késsel másfél-két ujjnyi széles csíkokra vág, csíkokat kissé megteker, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztat, 220 fokos sütőben pirulásig süt. Kész!


Rongyos kifli, azaz házi croissant



Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 pohár kefir (175 g)
2 dl langyos tej
2 kk só
fél ek cukor
2 tojás
50 g friss élesztő
30 dkg hideg vaj

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztotok, majd hűtőbe teszem 1 órára. Ezután nyolc egyforma darabra vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, lehetőleg kör alakúra. A hideg vajat a sajtreszelő nagylyukú oldalán lereszelem és 7, körülbelül egyenlő részre osztom. Az első kinyújtott lapra szórok egy adag vajat, ráteszem a következő lapot, erre jön megint vaj, megint lap és így tovább, míg el nem fogy, a legutolsó lap tetejére már nem kerül vaj. Ezután a tésztát elfelezem (nekem egyben nem fért volna el az asztalon, kinyújtva), kinyújtom 2-3 mm vastagra, köralakra és derelyevágóval cikkekre vágom. A cikkeket feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsire ültetem, hagyom őket duplájára kelni (kb 35 perc), tojással lekenve teszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percre, illetve amíg szépen megsülnek. Rácsra téve hagyom langyosra hűlni.


Túrós pogácsa

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2tojássárgája, 1 evőkanál só,1 dl tejföl, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg olvasztott margarin, 20- 25 dkg reszelt sajt, 3 dkg élesztő,1 dl tej.(hozzá egy kis cukor és liszt)

+ 1 tojássárgája a kenéshez.

Elkészítés: 1dl langyos tejben kis cukorral, liszttel 3 dkg élesztőt futtass fel. Egy nagy tálban 2 tojássárgáját 1 ek.sóval 1dl tejföllel 25 dkgtehéntúróval és 25dkg olvasztott margarinnal keverd simára.Ebbe mehet a felfuttatott élesztő és a 60 dkg liszt.Gyúrd össze(lágy tésztát kapsz),és keleszd fél órát. Nyujtsd ki, szórd meg a reszelt sajttal és tekerd fel mint a piskótatekercset.

A tekercset ismét nyujtsd ki kb 1,5cm vastagságúra és a tetejét kend meg tojássárgával és szórd meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe 180 fokon, kb. 20 percig süssd.



TÚRÓS RÚD

25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás, ízlés szerint

Ezeket összegyurjuk és fél órát pihenni hagyjuk.
Utána dereje vágóval rudakat készítünk belőle.Tojással megkenjük ,majd sütjük.
Nagyon finom,és sokáig puha marad.


Medvehagymás burgonyás pogácsa.

Hozzávalók:

250 g krumpli + só
1 dl tejföl + 30g élesztő
2 tojás sárgája +1 a kenéshez
250g finomliszt
250g margarin
5 gramm szárított medvehagyma
Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben , héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük, hagyjuk kihűlni.
A tejfölt meglangyosítjuk, simára keverjük benne az összemorzsolt élesztőt és 2 tojás sárgáját. A lisztet összekeverjük 1 kk. sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az áttört krumplit és az élesztős tejfölt. Lazán összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
Fél óránként háromszor hajtogatjuk.Az első hajtogatás előtt megkenem olvasztott vajjal,és rászórom a kicsit megáztatott medvehagymát.
A harmadik hajtogatás után 2,5-3,cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bekockázzuk, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával.
200 oC-on 20-25 percig sütjük.

Zöldfűszeres pogácsa

0zpogi3180


Hozzávalók:
* 40 dkg liszt
* 3 púpos evőkanál búzadara
* 3 púpos evőkanál borgonyapehely (vagy törtkrumpli)
* 25 dkg Feta sajt
* 20 dkg vaj (vagy margarin)
* 1 dl olaj (oliva)
* 3 egész tojás
* fél dl langyos tej
* 4 dkg élesztő
* 1 szem kockacukor
* 1 púpos kávéskanál só
* 1 gerezd összetört fokhagyma
* 4 púpos evőkanál friss! összevágott zöldfűszer: bazsalikomlevél, oregánó, kakukkfű, kapor, rozmaring
* 1 egész  tojás a kenéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat mindenki szabadon variálhatja (tehát kihagyható pl. a burgonya, a búzadara,  stb). Eben az esetben azonban langyos tejjel, vagy vízzel javítsuk fel, ha túl kemény lenne a tészta.
A lényeg, hogy egy rugalmas lágy tésztát kapjunk. Számomra ezekkel a hozzávalókkal és nagyjából ezzekkel az arányokkal lett a legjobb az állaga (szivacsos, lágy, selymes ízű).
Kihűlés után műanyag edényben, vagy fémtálban ruhával letakarva tárolhatjuk, így 3-4 napig finom marad.

A Feta sajtot egy villával összetörjük.
A vajat a liszttel, a sóval és a Fetával összemorzsoljuk.
Tegyük hozzá a tojásokat, tejfölt, olajat, fokhagymát, zöldfűszereket és a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt.
Dagasztó mozdulatokkal dolgozzuk össze alaposan. Kenyérsütő gépben is összedolgoztathatjuk.
Hagyjuk félórát kelni.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük át a tojással és irdaljuk be négyzethálósan (inkább rombuszosan) egy lisztbe mártott késsel.
Ezután jöhet a pogácsaszaggató. Olykor ezt is mártsuk lisztbe.
Minden egyes kis korongot a tenyerünk két éle között kissé pörgessünk meg. Ettől magasabb lesz, szebben sül, jobban kel.
Hagyjuk még 40-50 percig kelni a tepsiben.

Légkeveréses elektromos sütőben 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz (kb 20 perc)
Normál elektromos sütőben kb 25 perc.
Gázsütőben 18- 20 perc


0zpogi4350

0zpogi3350

Sós perec

Hozzávalók

  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:190 ℃
  • sütési idő:20 perc
Sós perec
  • 50 dkg finomliszt (a fele rétesliszt is lehet)
    2,5 dkg élesztő
    1,5 kiskanál só
    3 dl langyos víz vagy tej
    6-7 dkg Rama Sütőmargarin

  • A lekenéshez

    1 tojás

  • A tetejére

    0,25 dl víz
    1 evőkanál finomliszt
    fél kiskanál só

Elkészítés

1. Egy széles lábasba vagy serpenyőbe vizet töltünk, és felforraljuk. A lisztet tálba szitáljuk, a szobameleg margarint hozzáadjuk, az élesztőt rámorzsoljuk, 1,5 kiskanál sóval ízesítjük, majd a langyos vízzel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától, és egy kicsit kemény tészta lesz belőle. A sütőt forróra előmelegítjük.

2. A tésztát gyúrólapon kissé hosszúkásra sodorjuk, majd 12 részre vágjuk. Egyenként ceruza vastagságúra, kb. 40 cm hosszúra hengergetjük, majd a két végét befelé hajlítva, perecet formálunk belőle. A tészták találkozásánál egy kicsit összenyomjuk.

3. Ha forr a víz, megsózzuk, majd a pereceket 3-4 percig főzzük benne, de egyszerre csak annyit, hogy megfordíthassuk, és legyen helyük kiterjeszkedni is. Ha kész, szűrőlapáttal sütőpapírral bélelt tepsire szedjük.

4. Ha mind kész, felvert tojással lekenjük, majd forró sütőben (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 16-20 percig sütjük. Közben a tetejére való sót, lisztet és vizet összekeverjük, és félidőben a perecekre locsoljuk.

Kapros - túrós lepény

 

Hozzávalók:

Tésztához:
75 dkg liszt
2 db tojás
7 dkg margarin
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 dkg
5 dkg porcukor

Tötelék:
1 kg túró
2 db tojás sárgája
6 dkg porcukor
6 dkg búzadara
4 db tojás fehérje
8 dkg cukor
5 g kapor

Elkészítés:

Tészta:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet elgyúrjuk a margarinnal, sóval, porcukorral és a tojással. Az élesztős tejet hozzágyúrjuk a lisztes részhez. Bedagasztjuk a tésztát és pihentetjük, (kelesztjük).

Kapros - túró töltelék:
A túrót elkeverjük a tojássárgával, a porcukorral, a búzadarával, és a finomra vágott kaporral. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot készítünk és hozzákeverjük finoman a túrós masszához.

Összeállítás:
A megkelt tésztát kinyújtjuk 1.5 cm vastagra és elkenjük rajta a tölteléket. Majd 180 C'-os sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük. Felvágás után tehetünk a meleg lepény tetejére hideg tejfölt és azonnal fogyasszuk el, mert így a finom!




   
 
 

   
 
 

   
 
 
 
 
   
 
 
 

   
 
 
 

   
 
 

   
 
 
 
   
 
 
 

   
 
 


 


 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 22
Heti: 30
Havi: 92
Össz.: 159 142

Látogatottság növelés
Oldal: Sós sütik
Ildikó finomságai - © 2008 - 2024 - ildifincsi.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »