Ildikó finomságai

Sütik és más finomságok

Gulyásleves

Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 1 fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, kis darab karalábé, 1 kis zellergumó, 1 paprika, 1 paradicsom, 40 dkg burgonya, 1 ek édes nemes pirospaprika, 2 ek zsiradék, pár sem köménymag, só, bors, 1 babérlevél, csipetke


A húst megmossuk, és kis kockákra vágjuk.
A hagymát szintén kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
A megpárolt hagymát húzzuk le a tűzről, és így keverjük bele a paprikát, majd adjuk hozzá a húst is.
A húst megforgatjuk a hagymás olajon addig, amíg ki nem fehéredik a színe.
Ezt követően a hús mellé dobáljuk a zöldségeket.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel, fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük a levest. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is.
Tálalás előtt csipetkét is főzhetünk hozzá.

Narancsos-gesztenyés birsalma krémleves

Hozzávalók: bruttó 1 kg birsalma, 2 narancs, 2 dl natúr joghurt (DA), fahéj, 1-2 ek méz, 6-7 dkg gesztenyemassza, csipet s


krémleves
Az almákat meghámozzuk, mossuk, majd kockákra vágjuk.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fahéjjal megszórjuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Amikor megpuhult, 10-15 kocka kivételével leturmixoljuk az almakockákat (kb. 1 merőkanálnyit félrerakhatunk belőle, ha
van babánk).
A pürébe nyomjuk a narancsok levét, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a mézet, és a joghurtot is.
Az egészet turmixoljuk teljesen simára.
A krémet öntsük vissza az alaplébe, sózzuk, majd forraljuk fel.
Tálaláskor mézet csurgattam a levesre, de lehet reszelt narancshéjjal is díszíteni, ízesíteni.

Zellerkrémleves almával

Hozzávalók (3-4 főre): 1 nagyobb fel zellergumó, 1 burgonya,
1 fej vöröshagyma, 1 szem alma, 2 leveskocka, csipet szerecsendió, 2 dl tejföl, 1 ek zsiradék

Zellerkrémleves

 A hagymát és a zellert vékony szeletekre vágjuk, majd a hagymán elkezdjük dinsztelni.

Rászedjük a kockára vágott burgonyát is, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, hozzáadjuk a leveskockákat, majd fedő alatt puhára pároljuk a hozzávalókat.
Amikor már puha minden, beledobáljuk az almaszeleteket is, és további 3-4 percig pároljuk.
Az egészet leturmixoljuk, átpasszírozzuk, hogy a felesleges szálkás részeket eltávolítsuk (ha szükséges).
Felöntjük kb. 7 dl vízzel, és beforraljuk.
A végén tejföllel behabarjuk.

Vajas pirítóssal tálaljuk.

Pórés burgonya krémleves 

Hozzávalók: 5-6 személyre: 3 szál póré, 3-4 szem közepes méretű burgonya, 5 dkg vaj, só, őrölt szerecsendió, 2 db leveskocka, koriander levél (friss, vagy zellerlevél is megfelel),
2 dl tejszín

Pórés burgonya krémleves recept
A póré fehér, és világosabb részeit pucoljuk, majd karikázzuk.
A vajon megpároljuk.
Közben a burgonyát is meghámozzuk, megmossuk, kockázzuk.
Hozzáadjuk a burgonyát a póréhoz, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a zöldségeket. Beletesszük a leveskockát, a koriandert, ha kell, sózzuk.
Puhára főzzük az egészet, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, felöntjük 7-8 dl vízzel, és felforraljuk.
A végén tejszínnel dúsítjuk, és frissen őrölt szerecsendióval gazdagon ízesítjük.

Pirítós, vagy valamilyen ropogós rúd illik ehhez a burgonyakrémleves recepthez.

Medvehagymás brokkoli krémleves


Ezt a nagyon egyszerű és finom krémlevest gyakran készítem

és hogy én se maradjak ki a medvehagyma őrületből, most medvehagymát is tettem bele. Jobb lett, mint vártam:-))

Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 dl tejszín
só, bors
5 dkg vaj
1 ek bio vegamix (sómentes bio szárított zöldség)
fél csomó medvehagyma

A vajon megfonnyasztottam az aprított medvehagymát. Egy kis fazékban a rózsáira szedett brokkolit annyi vízzel, hogy ellepje, fűszereztem sóval, borssal, bio vegamix-el és puhára főztem. Levettem a tűzről, hozzáadtam a tejszínt, a medvehagymát és botmixerrel simára dolgoztam. Minél sűrűbb, annál jobb. Sajtos kruton dukál bele, ha kanalazni szereted. Én jobban szeretem bögréből inni, kruton nélkül. Isteni finom és nagyon egészséges.

Póréhagyma krémleves

             

Kell hozzá:
1 szál nagyobb méretű póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 2 db sárgarépa, 2-3 dl főzőtejszín, 1 liter húsleves (lehet 2 leveskockából is), só, fehér bors, curry, őrölt szerecsendió, kakukkfű,
5 dkg vaj
          

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, felolvasztott vajon kissé pirítsuk meg.
Ezután sózzuk, és fedjük le, majd egy kis idő múlva a szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá, pici vizet (húslevest) öntsünk rá, rakjunk minden fűszerből egy kávéskanállal bele.

          

Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz.
Ezután öntsük hozzá még egy kevés húslevest, és ha teljesen megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Botmixerrel pürésítsük, aztán a többi húslevest is öntsük bele, forraljuk össze.

          

Pirítóssal, reszelt sajttal, pirított fenyőmaggal, vagy sült virslikarikákkal tálalhatjuk.
A készítésnél most egy marék vágott medvehagymát

is tettem bele, a végén a tetejére is szórtam egy keveset.

Fokhagyma krémleves

 
 
Fokhagyma krémleves 3. recept - Fokhagyma krémleves 3. ételkészítés

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához10-12 gerezd fokhagyma
Hozzáadás a bevásárló listához1 fej vöröshagyma
Hozzáadás a bevásárló listához1 db burgonya
Hozzáadás a bevásárló listához4-5 dkg vaj
Hozzáadás a bevásárló listához3 ek. liszt
Hozzáadás a bevásárló listához1 liter húsleves (vagy 1 liter víz 2 db húsleves kocka)
Hozzáadás a bevásárló listához2 dl tejszín
Hozzáadás a bevásárló listáhozőrölt bors
Hozzáadás a bevásárló listához
     
 
 
 

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütöttem,

hozzáadtam

az

összedarabolt fokhagymát, burgonyát 1-2 percig pirítottam a lisztel

együtt.

Felöntöttem a húslevessel, kb.
20 percig fedő alatt főztem ( vigyázat könnyen kifut).
A kész levest simára turmixoltam, ízlés szerint fűszereztem, majd

beleöntöttem a

tejszínt, óvatosan melegítettem, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.


Banánkrémleves

Banánkrémleves recept - Banánkrémleves ételkészítés

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához4 db banán
Hozzáadás a bevásárló listához2 dl görög joghurt (én keksz ízűt vettem)
Hozzáadás a bevásárló listához2 dl tejszín
Hozzáadás a bevásárló listához4 dl tej
Hozzáadás a bevásárló listához2 ek.méz
Hozzáadás a bevásárló listához1 cs. vaníliás cukor
Hozzáadás a bevásárló listához1-2 ek. cukor ízlés szerint (el is maradhat)
Hozzáadás a bevásárló listáhozfél db citrom leve
Hozzáadás a bevásárló listáhozkevés őrölt fahéj

Elkészítés

A banánt feldaraboljuk, és egy nagy tálba tesszük, az összes többi

hozzávalót

beletesszük és jól kiveretjük a botmixerrel.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tányérokba merjük, kidíszítjük tejszínhabbal, banánkarikával,

citromfűvel, és egy

pici fahéjjal.
Legvégén egy kis mézet csurgatunk rá.
Érdemes kipróbálni, mert az ízek finom harmóniában vannak

egymással!



Vegyes gyümölcsleves

 

 
  Vegyes gyümölcsleves 4. recept - Vegyes gyümölcsleves 4. ételkészítés  
     
     
   
 
 

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához2 db alma
Hozzáadás a bevásárló listához1 db körte
Hozzáadás a bevásárló listához1 üveg meggybefőtt
Hozzáadás a bevásárló listához1 csipet só
Hozzáadás a bevásárló listához4 ek. cukor
Hozzáadás a bevásárló listáhozfahéj ízlés szerint
Hozzáadás a bevásárló listához2 ek. liszt
Hozzáadás a bevásárló listáhoztej


Elkészítés

Megpucolom a gyümölcsöket, felkockázom és fazékba teszem.

Beleborítom a

meggybefőttet, a befőttesüveget kétszer felengedem vízzel és

ezt is

beleöntöm

a fazékba.
Felforralom, beleteszem a sót, a cukrot.

1 dl tejet 2 ek. liszttel elkeverem. A forró levesből adok hozzá

pár

kanállal, hogy

ne legyen hideg és ne rántsa össze a levest, ha beleöntöm.
Szűrőn keresztül hozzáadom a leveshez. Beleteszem a fahéjat és

összefőzöm.


Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves 2. recept - Tárkonyos raguleves 2. ételkészítés


Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához50 dkg csirkemell
Hozzáadás a bevásárló listához1 db tárkonyos ragulevespor
Hozzáadás a bevásárló listához1 mokkáskanál szárított tárkony
Hozzáadás a bevásárló listához20 dkg borsó
Hozzáadás a bevásárló listához10 dkg rizs
Hozzáadás a bevásárló listáhoztejföl
Hozzáadás a bevásárló listáhozcitromkarika
Hozzáadás a bevásárló listáhozolaj

Elkészítés

Kevés olajon a kockákra vágott csirkemellet megpirítjuk, a

ragulevesport

hideg

vízzel feloldjuk és ráöntjük a húsra, beletesszük a szárított

tárkonyt

és

a borsót.

Mikor félig megfőtt, beleszórjuk a megmosott rizst és megfőzzük.

A

végén

beletesszük a tejfölt és a citromkarikát, ezzel összeforraljuk.


Narancsleves diétásan

Narancsleves diétásan recept - Narancsleves diétásan ételkészítés

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához2 db narancs
Hozzáadás a bevásárló listához2 dl 100 %-os narancslé
Hozzáadás a bevásárló listához1,5 dl víz
Hozzáadás a bevásárló listához2 dl 10%-os főzőtejszín
Hozzáadás a bevásárló listához2 db tojás
Hozzáadás a bevásárló listáhozszegfűszeg
Hozzáadás a bevásárló listáhozfahéj
Hozzáadás a bevásárló listához2 evőkanál glukonon
Hozzáadás a bevásárló listához2 evőkanál ezerédes édesítő
Hozzáadás a bevásárló listához1 evőkanál étkezési keményítő


Elkészítés

A narancsot megmossuk, szárazra töröljük. Lereszeljük a héját

és

a

vízzel,

szegfűszeggel felrakjuk forrni.
A narancsot kockákra vágom és a hűtőben tárolom, mert csak

tálaláshoz

használom.
5 perc főzés után leszűrjük a vizet, felöntjük a narancslével.

Ízesítjük

ezerédessel.
Eközben a tojássárgáját kikeverjük a glukononnal és belecsurgatjuk

a

levesbe.
A tejszínt a étkezési keményítővel kikeverjük és ezt is

hozzákeverjük.
A tojásfehérjét felverjük és a levesbe szaggatjuk.


Tejfölös gombaleves

óriásgaluskával

 

 
     
  Tejfölös gombaleves óriásgaluskával recept - Tejfölös gombaleves óriásgaluskával ételkészítés
   
 


 
     
 
 
 

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához50 dkg gomba
Hozzáadás a bevásárló listához2 dl tejföl
Hozzáadás a bevásárló listához1 tk. pirospaprika
Hozzáadás a bevásárló listához1 ek. liszt
Hozzáadás a bevásárló listához2 ek. olaj
Hozzáadás a bevásárló listáhozvegeta
Hozzáadás a bevásárló listához
Hozzáadás a bevásárló listáhozbors
Hozzáadás a bevásárló listához
Hozzáadás a bevásárló listáhozGaluska:
Hozzáadás a bevásárló listához30 dkg liszt
Hozzáadás a bevásárló listához1 db tojás
Hozzáadás a bevásárló listához1 tk. só
Hozzáadás a bevásárló listához1 dl víz

Elkészítés

Pirítsuk meg a lisztet az olajon.
A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát.
Öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a felszeletelt gombát.

Ha

felforrt,

főzzük

lassú tűzön még 20 percet, majd rakjuk bele a tejfölt.
Közben a galuskához valókat keverjük össze 1 dl vízzel

és

evőkanállal

szaggassuk a levesbe.
A levest tálalhatjuk, ha a galuskák feljöttek
a tetejére.



 

 











 


 
 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 17
Heti: 7
Havi: 69
Össz.: 159 119

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Ildikó finomságai - © 2008 - 2024 - ildifincsi.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »