Hozzávalók:
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek víz
20 dkg liszt
1 ek kakaópor
fél zacskó sütőpor
a krémhez:
fél liter tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 zacskó dr5ker bourbon vaníliás pudingpor
125 g étcsoki (vagy tortabevonó)
Fenti mennyiségből egy nagy, 34 x 42 cm-es tepsivel lett. Aki nem a fél falut látja el kóstolóval (mint mi), nyugodtan felezze - harmadolja a hozzávalókat.
A tepsit alufóliával kibélelem és a meghámozott, kicsumázott és szeletelt almát szorosan egymás mellé rakosgatom két sorban (legközelebb 3 sor alma lesz és kevesebb piskóta). A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, egyenként hozzákeverem a 3 ek vizet, majd beledolgozom a liszttel lekevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítom, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverem a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazom a sárga rétegre, így mókás, foltos lesz a végeredmény. Előmelegített sütőben, 160 fokon megsütöm (50-60 perc alatt). Miközben sül, a tejben megfőzöm a pudingot, cukor nélkül.Míg a puding hűl, a vajat habosra keverem a cukorral, majd a kihűlt pudingot hozzákeverem. A már kihűlt süteményt deszkára borítom (egy deszkát teszek a sütőtepsire, majd egy határozott mozdulattal megfordítom, leteszem a deszkát és leemelem a sütiről a tepsit), így az alma – mely eddig az alján volt – kerül felülre. Lehúzom róla a fóliát és a krémet az almára kenem, majd olvasztott csokoládéval bevonom a tetejét. Ha a csokiréteg megdermedt, meleg késsel felszeletelem.
Banános tekercs
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
1 mk szódabikarbóna
4 dkg kakaó
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
20 dkg vaj
1 tojás
2 ek liszt
2 dl tej
10 dkg porcukor
2 dkg kakaó
1 kk vanília esszencia (vagy 2 kk házilag készített vaníliás cukor)
10 dkg (tej)csokoládé
2 banán, az egyenesebb fajtából:-)
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónát, a kakaó port és a keményre vert fehérje habot. Óvatosan, hogy a hab ne törjön egyneművé keverem és kivajazott, kilisztezett peremes tepsibe öntöm a masszát.170 fokra előmelegített sütőbe megsütöm. A krémhez a tojást kicsit felverem, hozzákeverem a lisztet, apránként hozzáadom a tejet és duplafalú forralóba sűrű krémmé főzöm. Kihűtöm, közben a vajat habosra keverem a porcukorral, majd összekeverem a kihűlt krémmel. Elosztom 60-40%-ban, a nagyobb részbe belekeverem a kakaót, a kisebbikbe egy kevés cukrot és a vanília esszenciát.
A tésztát megkenem előbb a fehér, majd a kakaós krémmel, egyik szélére teszem a banánt, majd feltekerem. Tálaló tálcára teszem, a tetejét is bekenem krémmel és megszórom reszelt csokival. Hűtőben tartom tálalásig.
Hozzávalók:
A tésztához:
16 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
2 ek kakaó
1 ek porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
kb fél dl tej
A töltelékhez:
1,2 kg (házi)tehéntúró
20 dkg porcukor
1 mk vanília esszencia
4 tojássárgája
4 tojás fehérje, habbá verve
3 ek búzadara
1 citrom reszelt héja
A tésztához a tejben feloldom a szódabikarbónát és egybedolgozom az összes többi hozzávalóval. Kinyújtom és őzgerinc formába helyezem úgy, hogy mindkét oldalon a tészta lógjon túl, hogy a töltelékre majd ráhajthassam.
A töltelékhez valókat összekeverem a tojássárgájával, majd a keményre vert tojásfehérje habot lazán beledolgozom. A tölteléket a formába rakott tésztára simítom, a túllógó tésztarészeket ráhajtom, 160-170 fokos előmelegített sütőbe 50 percig, illetve tűpróbáig sütöm. Sülés után fél órával deszkára borítom, ott hagyom teljesen kihűlni.
Szeletelve, porcukrozva tálalom.
Mákos kocka narancslekvárral
Hozzávalók:
2 kisebb tojás
120 g cukor
60 g vaj
90 g darált mák
135 g finomliszt
300 g 20%-os tejföl
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
kevés citromlé és reszelt citromhéj
1 tk házi vanília kivonat
A sütőt 180 fokra előmelegítem, kimérem a lisztet, mákot, belekeverem a sütőport és szódabikarbónát.
A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom az olvasztott vajat és azzal is elkeverem, citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítem. Beleöntöm a száraz hozzávalókat, majd a tejfölt és jól elkeverem. Az előkészített (spray-el befújt) sütőformába öntöm, elegyengetem, megütögetem, hogy ne maradjon levegős és betolom a 180 fokos sütőbe (a sütő ajtaját nem nyitom ki 20 percig) és 30 percig (illetve tűpróbáig) sütöm. Hagyom kicsit hűlni, kiborítom a formából, megtöltöm a kockákat narancslekvárral, feldarabolom csinos, egyfalatos adagokra és még langyosan tálalom.
Túrótorta eperrel
Hozzávalók:
1 csomag (250 g) teljes kiőrlésű kakaós keksz (pld. Grancereale)
150 g vaj
2 dl tejszín
125 g túró (vagy ricotta)
1 tk zselatin
nádcukor vagy méz, ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 tk vanília esszencia
100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
negyed kiló eper
néhány szem natúr pisztácia
A kekszeket összetöröm: erősebb nylonzacskóba teszem és a húsklopfolóval megdolgozom (nem baj, ha nem lisztszerű morzsa lesz belőle). A vajat felolvasztom és összedolgozom a kekszmorzsával, a masszát egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára nyomkodom egy kanál, vagy kezem segítségével.
Megmosom az epret, leszárazom és vállrészben egyenesre vágom. Fél cm vastagon felszeletelem és a szeletekkel körberakom a tortaforma belső falát.
A túrót villával összetöröm, ízlés szerint édesítem, hozzáreszelem a citromhéjat, belekeverem a vanília esszenciát.
A zselatint elkeverem kevés vízben, forrásig melegítem és félreteszem kicsit hűlni, majd a túróhoz adva elkeverem, végül összeforgatom az egészet a kemény habbá felvert tejszínnel. A tortaformába várakozó kekszalapra simítom és pár órára a hűtőbe teszem.
Legalább 2 óra elteltével vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, lágyítom egy kevés szűz dióolajjal (vagy sima, napraforgó olajjal) - ettől krémesebb lesz a máz - majd rácsurgatom a már megdermedt túrótortára. Újabb órányi hűtés után előveszem a konyhai gázpisztolyom és gyorsan körbemelegítem vele a torta oldalát, így az könnyen és „balesetmentesen” leválasztható (gázpisztoly hiányában akár egy gyertyával is körbemelegíthető, vagy meleg késsel, egyszerűen körbevágom a tortaforma belső falánál és elválasztom tőle) . Tányérra csúsztatom a tortát, tetejét natúr pisztáciával és eperrel díszítem.
Forró vízbe mártott késsel érdemes szeletelni.
Brownie cheesecake
Hozzávalók egy 25x20 cm-es tepsihez:
A tésztához:
6 tojás
25 dkg jó minőségű, keserű csokoládé
25 dkg vaj
15 dkg liszt
35 dkg nádcukor
1 kk sütőpor
csipet só
A túrókrémhez:
15 dkg ricotta
10 dkg mascarpone
1 tojás
1 ek liszt
2 tk vanília esszencia, vagy 2 tk (házi)vaníliás cukor
2 ek nádcukor
A túrókrém hozzávalóit összekeverem és hűtőben pihentetem, míg elkészítem a tésztát.
A tésztához gőz fölött megolvasztom a csokit és a vajat. A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzákeverem a vajas olvasztott csokit, majd a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, vagy vajazott-kakaózott tepsibe, vagy tortaformába egyengetem, majd evőkanállal belepöttyözöm a ricotta krémet. Egy pálcikával picit összekeverem a csokis és ricottás részeket, de inkább csak márványos legyen, ne keveredjen túlságosan. 180 fokra előmelegített sütőben sütőm kb 30 percig, (a tűpróbának nincs sok értelme, mert hűlés közben még szilárdul a belseje, de a közepe így is lágy marad. Hmmm….). Ha kihűlt felszeletelem és egy pohár tejjel, vagy a délutáni kávé mellé kínálom nem csak a tanulástól agyongyötört ifjaknak. Szépségversenyt nem nyerne, de az íze mennyei! :-)
Birsalmás ricotta torta
Hozzávalók:
1 kg birs
30 g friss gyömbér
200 g cukor
1 fahéj rúd
175 g hideg vaj
250 g liszt
85 g őrölt mandula
250 g ricotta (vagy tehéntúró)
2 tojás sárgája
1 csomag dr5ker bourbon vaníliás pudingpor
A birsalmát meghámozom, negyedekbe vágom, magházát eltávolítom és szeletekre vágom. A gyömbért is meghámozom és apró kockákra vágom, majd 50 g cukorral és a fahéj rúddal együtt egy lábasba teszem, annyi vízben, hogy éppen ellepje felforralom, majd gyenge tűzön 15 percig párolom (ha van kész birskompótom, ezt a macerát megúszom).
A sütőt előmelegítem 180 fokra, kivajazok egy piteformát.
A vajat apró kockákra vágom, majd a liszttel, mandulával és 100 g cukorral összemorzsolom.
(Valóban "morzsalék" lesz, nem egybeálló tészta)
A morzsalék 2/3-át a kivajazott formába nyomkodom úgy, hogy 3 cm-es pereme is legyen.
A birsalmát egy szűrőben lecsepegtetem, a levét felfogom egy edénykébe. Ezt a levet, a túrót, 50 g cukrot, a 2 tojás sárgáját és a pudingport krémesre keverem, a tésztára simítom, majd sorba rakom a tetején a birset. A maradék tésztát 2 folpack között kinyújtom, ráfektetem a torta tetejére, a nyújtófát végig görgetem rajta, így az "elvágja" a tésztát épp a forma peremén és a felesleget könnyen el tudom távolítani. A felesleg tésztával díszítem a torta tetejét, pár helyen megszurkálom, hogy az esetleges gőz távozni tudjon és a sütőbe tolom, ahol kb. 40 percig sütöm.
Tejfölös pite
Hozzávalók:
300 g liszt
7 egész tojás
2 dl tej
25 g friss élesztő
1 tk cukor
3 ek semleges ízű olaj
200 g cukor
450 g tejföl
1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
1 ek kakaópor (cukrozatlan)
Kelt tésztát készítek: a langyos cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, majd hozzáadom a szitált liszthez, belekeverek 1 egész tojást, az olajat, csipet sót és rugalmas, sima tésztát gyúrok. Tiszta konyharuhával letakarom és meleg helyen félórát hagyom kelni. Kiveszem a kelesztő tálból, nyújtódeszkán téglalap alakúra, 1 cm vastagra nyújtom, sütőpapíros tepsire rakom és villával megszurkálom.
Habosra keverem a 6 tojássárgáját a cukorral, majd összekeverem a tejföllel, hozzáadok 1 ek étkezési keményítőt és 1 ek kakaót majd belekeverem a 6 tojásfehérjéből vert habot és az egészet ráöntöm a tepsiben várakozó tésztára. 160 fokos előmelegített sütőben kb 50 percig, tűpróbáig sütöm. Legközelebb valamilyen gyümölcsöt is sütök bele.
Túrós rétes, levelestésztából
1 csomag friss, készre nyújtott levelestészta
fél kg tehéntúró
2 ek házilag készített vaníliás cukor (vagy dr5ker bourbon vaníliás cukor)
1 citrom héja, reszelve
10 deka (vagy ízlés szerint több) nádcukor
csipet só
Márványos mascarpone torta
Krémhez:
3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Elkészítés:
A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.
A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.
Narancsos Tiramisu
(kb. 6-8 adag)
Hozzávalók:
200 g babapiskóta
125 ml feketekávé
3-4 narancs
125 ml narancslikőr vagy narancslé
40 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
300 ml tej
300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Ezenkívül:
Kakaópor (cukrozatlan) a díszítéshez
Elkészítés:
A babpiskótát szorosan egymás mellé egy üvegtálba fektetjük. A lehűtött kávéval meglocsoljuk. A narancsot alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, a gerezdeket szétválasztjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A narancs-szeleteket a kekszre fektetjük, a narancslikőrrel meglocsoljuk. Az egészet porcukorral meghintjük, és 1-2 órára félretéve pihentetjük.
A tiramisu krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 300 ml tej és 300 ml habtejszín keverékével és a bourbon vaníliás cukorral felverjük. Majd a krémet egyenletesen a narancs-szeletekre rétegezzük. Tetejét elsimítjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a desszertet kakaóporral meghintve díszítjük.
Rózsaszín felhők
Hozzávalók:
1 tasak Dr. Oetker Zselatin
6 evőkanál hideg meggylé
250 ml fehérbor
250 ml almalé
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lehűtött tejszín
Elkészítés:
Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük, és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a por teljes mértékben feloldódik a folyadékban. Az edényt levesszük a tűzről, és a zselatint hagyjuk kicsit kihűlni.
A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és a vanillincukorral. Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a langyos zselatinba, majd a zselatint a borléhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű nem lesz.
Ekkor felverjük a tejszínt, és a krémbe keverjük. Ne vegyítsük el tökéletesen, hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben.
A krémet desszertes poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Vakondtúrás torta
Hozzávalók
-
banán vagy barack
1 tábla csokoládé
habfixáló
porcukor
2 csomag tejszínhab
5 ek. liszt
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
4 ek. cukor
5 tojás
Elkészítés
Szivárványszelet
Hozzávalók
- A töltelékhez
2 puncspudingpor
2 csokis pudingpor
6 ek. kristálycukor
12 dl tej - A tésztához
9 db tojás
33 dkg kristálycukor
2 csokis pudingpor
2 puncspuding
2 vaníliás pudingpor
3 kk. sütőpor
Elkészítés
Túrókrémes charlotte-torta
Hozzávalók
- A piskótához
2 dkg kakaópor
fél tasak sütőpor
8 dkg liszt
8 dkg cukor
4 tojás - A krémhez
1 konzerv őszibarack
2 tasak vaníliás cukor
1 citrom héja
20 dkg mascarpone sajt
20 dkg porcukor
40 dkg túró
Elkészítés
Havas hegycsúcs
Hozzávalók
- Fehér tészta
20 dkg porcukor
3 tojásfehérje
25 dkg kókuszreszelék - Barna tészta
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 evk. lekvár
2 evk. kakaó
3 tojássárgája
30 dkg darált keksz
Elkészítés
Reszelt túrós
Hozzávalók
- A töltelékhez
6 ek. cukor
1 kg túró
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja - A tésztához
1 tojás
1 cs. sütőpor
3 ek. kakaó
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
45 dkg liszt
Elkészítés
Zselés-túrós sütés nélkül
Hozzávalók
-
háztartási keksz
25 dkg túró
3 cs. vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 vaj vagy sütőmargarin
friss vagy konzerv gyümölcs
Elkészítés
A 2 dl tejet a 3 teáskanál zselatinnal felforralom. Kicsit hűlni hagyom. Amíg hűl, a túrót, a vajat vagy sütőmargarint, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot botmixerrel összekeverem. Lehet a túrót krumplinyomón is átnyomni, és a többi hozzávalót fakanállal jól belekeverni. A túró darabosabb marad, de van aki így jobban szereti. A még meleg zselatinos tejet hozzákeverem a túrós krémhez, majd egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntöm. A tetejére darabolt gyümölcs teszek, (lehet rakni gyümölcsöt a túrós krémbe is). Végül a háztartási keksszel beborítom. A folpackkal betakarom, kihűtve szeletelhető. Jó étvágyat!
Reszelt túrós
Hozzávalók
- Tészta
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
3 evőkanál kakaópor - Töltelék
50 dkg túró
25 dkg pocukor
3 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
4 tojás felvert habja
2,5 evőkanál búzadara
Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tojásfehérjét félretesszük a töltelékhez. Kicsit hosszabb ideig kell gyúrni amíg összeáll. Ha kész, elfelezzük, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és kb 20-30 percre mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyen tudjuk reszelni. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, végül hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját, óvatosan összeforgatjuk, majd félretesszük. A tepsit zsírozzuk vagy sütőmargarinozzuk, lisztezzük, majd a tészta felét nagy lyukú reszelőn belereszeljük, ha szükséges eligazítjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd a tészta másik felét is ráreszeljük, egyenletesen a tetejére. Közepes lángon sütjük. Ha kihűlt a tetejét megszórhatjuk porcukorral.Zebratorta
Hozzávalók
-
5 tojás
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl étolaj
37,5 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó - Csokimázhoz
1 db tortabevonó
Elkészítés
Kávés muffin
Hozzávalók
-
4 tojás
20 dkg cukor
1 cs.vaníliás cukor
15 dkg vaj vagy sütőmargarin
0,8 dl tej
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál őrölt feketekávé
Elkészítés
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A vajat vagy sütőmargarint és a tejet hozzáadjuk. Belekeverjük a sütőport és a kávéval elvegyített lisztet. A masszát muffin formába öntjük. 180C-on sütjük, kb. 20-25 percig.
Bocimobil muffin
Hozzávalók
- A tésztához
1 tojás
11 evőkanál olaj
11 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
2,5 dl tej
1 kiskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja (ezt én a túróba teszem) - A krémhez
15 dkg tehéntúró
1 tojás
1 evőkanál búzadara
5 evőkanál cukor
2-3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tojást a cukorral és az étolajjal habosra keverjük. Egy másik tálban a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát. A lisztes keveréket és a tejet váltogatva hozzákeverjük a tojáshoz. A fehér krémhez valókat összekeverjük. A muffin sütőbe beletesszük a muffin papírokat és ebbe alulra a barna réteget tesszük, a tetejére a fehérből foltokat készítünk. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük kb. 20-25 percig.
Méteres kalács
Hozzávalók
- A mázhoz
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
20 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama Sütőmargarin - A krémhez
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg étkezési keményítő
1 liter tej
25 dkg Rama Sütőmargarin - A piskótához
1 db citrom reszelt héja
4 dkg kakópor
1 csomag sütőpor
40 dkg finomliszt
2 dl tej
2 dl olaj
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg kristálycukor
Elkészítés
A tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztettel elkevert sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent őzgerincformába öntjük a felét. A maradék tésztába bekeverjük a kakaót és a másik őzgerincformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-nál 20 percig sütjük. A krémhez 3 dl tejben elkeverjük a keményítőt, majd felforralunk 7 dl tejet és állandó keverés mellett főzzük, amíg a krém megsűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A piskótát állni hagyjuk, kiborítjuk, hagyjuk kihűlni majd felszeleteljük. A margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet és sima masszát keverünk belőle. Összeállitjuk a tésztát. Világos tésztaszelettel kezdjük, megkenjük a krémmel és ráragasztunk egy sötét szelet tésztát. A külső felét is megkenjük a krémmel, hűtőbe rakjuk. Megolvasztjuk a máz hozzávalóit, elkeverjük és bevonjuk a kalácsot. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval. Újra a hűtőbe rakjuk és csak másnap szeleteljük.
Csokis-kekszes szelet
Hozzávalók
- Tetejére
1 cs. egész háztartási keksz
tej (áztatáshoz)
csokireszelék - Krém
3 ek. kakaó
2 cs. vaníliás cukor
7,5 dl tej
25 dkg cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
6 tojássárgája
25 dkg Rama Sütőmargarin - Tészta
csipet só
1/2 cs. sütőpor
3 dkg liszt
2 dkg zsemlemorzsa
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
6 tojásfehérje
Elkészítés
Elkezdem rétegezni: tészta – sárgakrém - tejbe áztatott keksz - barna krém. Erre csokireszeléket szórok.
Kókuszos
Hozzávalók
-
20 dkg kókuszreszelék
24 dkg tejpor
30 dkg cukor
1,5 dl víz
15 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítés
A hozzávalókat felforralni, majd tűzről levéve 24 dkg tejport + 20 dkg kókuszreszeléket belekeverni.
Ezután 1-2 órára hűtőbe tenni. Kihűlés után teáskanálnyi gombócot formálni, közepébe 1 pirított mogyorót, vagy mandulát tenni. Végül 10 dkg kókuszreszelékbe beleforgatni, és lehet mignonos papírba helyezni.
Ajánlott hűtőben tartani, és hidegen kínálni.
Banános bonbon
Hozzávalók
-
10 dkg margarin
20 dkg tortabevonó
1 cs. piskótatallér
2-3 db banán - Díszítéshez
díszítő cukor, esetleg kandírozott gyümölcs
kókuszreszelék
színes tortadara
Elkészítés
Hozzávalók: 1 kg savanykás alma, 25 dkg vaj, 25 dkg zabpehely, 20 dkg korpás liszt, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 cl rum, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a tepsihez 3 dkg vaj.
Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt, és vajazzunk ki egy közepes tepsit. Mossuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, szeleteljük fel vékonyan, és locsoljuk meg a citrom kifacsart levével. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a sóval, ezután adjuk hozzá az egész tojásokat és a reszelt citromhéjat. A zabpehelyből két evőkanálnyit tegyünk félre, a többit daráljuk finomra, majd egy külön edényben a liszttel és a sütőporral szárazon keverjük össze. Elkészítés: A zabpelyhes keveréket apránként keverjük a vajas-tojásos masszához, végül a rumot is hozzáadva simítsuk a kikent tepsibe. Egyengessük simára a tetejét, és rakjuk rá a citromos almát. A félretett zabpelyhet keverjük össze a fahéjjal, és szórjuk rá az almára. Tegyük forró sütőbe a tepsit, és közepes lángon 40 percig süssük.
Gesztenyés teasüti
Hozzávalók: 30 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 2 tojássárgája,
<Honlapkészítés ingyen:
Ez a weblapszerkesztő alkalmas
ingyen weboldal,
ingyen honlap készítés...
Mai: 13
Tegnapi: 5
Heti: 29
Havi: 200
Össz.: 161 246
Látogatottság növelés
Ildikó finomságai - © 2008 - 2024 - ildifincsi.hupont.hu